Președintele Vladimir Putin le cere rușilor să aibă mai mulți copii, afirmând că este în joc supraviețuirea etnică

You are currently viewing Președintele Vladimir Putin le cere rușilor să aibă mai mulți copii, afirmând că este în joc supraviețuirea etnică

Familiile din Rusia trebuie să aibă cel puţin doi copii de dragul supravieţuirii etnice a naţiunii şi trei sau mai mulţi dacă vor ca ea să se dezvolte şi să prospere, a declarat, joi, preşedintele Vladimir Putin, relatează Reuters.

Rusia a suferit pierderi grele, dar păstrate confidenţiale de la lansarea războiului său în Ucraina, în urmă cu aproape doi ani, şi sute de mii de oameni au plecat din ţară în semn de opunere faţă de conflict sau de teamă că vor fi chemaţi la luptă.

Putin le-a spus angajaţilor de la o fabrică de tancuri din regiunea Ural că doi copii de familie este numărul minim dacă popoarele din Rusia vor să îşi păstreze identităţile. ”Dacă vrem să supraviețuim ca un grup etnic – mă rog, sau ca grupuri etnice care locuiesc în Rusia – trebuie să fie cel puţin doi copii”, a spus el.

Dacă fiecare familie ar avea doar un copil, populaţia ar scădea, a afirmat el. ”Şi pentru a ne extinde şi a ne dezvolta, e nevoie de cel puţin trei copii”, a adăugat el.

Putin se declară un susţinător al ”valorilor tradiţionale” bazate pe familie, naţie şi credinţa creştin-ortodoxă. În decursul celor 24 de ani de putere ai său, ţara a restricţionat drastic exprimarea orientării sexuale şi a identităţii de gen şi a interzis ”mişcarea LGBT” pe motiv că ar fi ”extremistă”.

Rusia a suferit două decenii de un declin treptat al populaţiei, în urma prăbuşirii Uniunii Sovietice, exacerbat de probleme cronice precum alcoolismul.

Biroul naţional de statistică a estimat că populaţia era de 146,4 milioane de oameni la începutul lui 2023, în scădere faţă de aproape 149 de milioane în urmă cu 20 de ani, dar în creştere faţă de  circa 143 de milioane, între 2007 şi 2012.