300 ml lapte
10-12 g drojdie uscată
100 g zahăr
2 ouă
100 ml ulei
sare, zahăr vanilat
700 g faină
Laptele, zahărul, o jumătate linguriță de sare și zahărul vanilat se pun într-o crăticioară pe foc până se dizolvă.
Se adaugă uleiul, oul și albușul de la cel de-al doilea ou (gălbenușul se folosește la final pentru a unge croissantele).
Se adaugă faina treptat până se încorporează.
Se lasă la crescut o oră.
După aceea coca se împarte 1/2, apoi 1/4 și apoi 1/8, adică opt părți. Se pune pe fiecare parte gem tare de prune, mure sau nutella și se rulează.
Se pun în tavă, se ung cu gălbenuș și se introduc la cuptorul încins la 180 grade, cu ventilație pentru 12-14 minute.
Sunt pufoase și bune!
Se consuma calde, dar și reci cu lapte, cafea sau ceai.
Să aveți spor!