Alegerile de la Universitatea Valahia din Târgoviște sunt amânate de Ministerul Educației

You are currently viewing Alegerile de la Universitatea Valahia din Târgoviște sunt amânate de Ministerul Educației

Sfârșitul anului 2023 și anul 2024 reprezintă pentru majoritatea universităților din România momentul alegerilor pentru toate funcțiile de conducere. La Universitatea Valahia din Târgoviște procesul a început, însă a fost întrerupt de faptul că Ministerul Educației nu a aprobat Carta Universitară.

Carta Universitară a fost aprobată de Senatul universitar și a fost transmisă Ministerului Educației spre aprobare. Cu toate acestea, până acum nu a primit aprobarea. Ne întrebăm în mod legitim dacă birocrația instituțională din Ministerul Educației a fost cea care a blocat procesul electoral de la Universitatea Valahia sau neregulile constatate la universitate.

La referendumul privind modalitatea de alegere a rectorului, universitarii din Târgoviște au optat pentru vot universal. Cu toate că își dorea ca alegerea să se facă prin concurs public, actualul rector al Universității Valahia așteaptă cu nerăbdare aprobarea Cartei Universitare și reluarea procesului electoral. Își dorește un nou mandat de rector și speră să îl obțină.

Disputa electorală pentru ocuparea acestei funcții va fi cu atât mai interesantă cu cât actualul rector, conf. Laura Gorghiu, este și contestat pentru unele decizii luate.