Discuțiile privind comasarea alegerilor vor continua, a anunțat premierul Marcel Ciolacu

You are currently viewing Discuțiile privind comasarea alegerilor vor continua, a anunțat premierul Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că tema comasării alegerilor va continua să fie discutată, informează stiripesurse.ro. „Cu comasarea a rămas foarte bine. În acest moment avem 4 rânduri de alegeri. Cum am avut și crize suprapuse, anul acesta vom avea și alegeri suprapuse. Într-un singur an, 4 rânduri de alegeri”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Totodată, șeful Executivului a fost întrebat de ce discuțiile în coaliţie s-au blocat. Ciolacu a infirmat acest „blocaj”, el precizând că au fost luate mai multe decizii în ultima întâlnire, dar nu s-a ajuns la un consens privind comasarea alegerilor din cauza ”specificului fiecăruia”.

În plus, premierul afirmă că s-ar putea ca suprapunerea mai multor alegeri mai mult să încurce decât să ajute, însă AEP face o analiză în acest moment.

Alți colegi din Opoziție au zis că nu e democratic că, de fapt, direcționați un vot. Am văzut că și în alte state europene se discută. Austria a anunțat că nu ar mai fi așa democratic să le facă. Este evident că fiecare are părerile lui.

Într-o coaliție vorbim mereu. A rămas că atunci când mă întorc (din Italia -n.r.) o să mai stăm de vorbă vineri pe acest subiect, să vedem tehnic cum se face”, a precizat Ciolacu.

Referitor la informațiile apărute în presă, cum că discuțiile pe comasare s-au blocat în momentul în care ambii lideri ai coaliției și-au exprimat dorința de a fi președintele României pentru următorii 5 ani, premierul a spus că o astfel de solicitare nu ar fi existat. „Cred că și domnul Ciucă dacă mi-ar cere mie să renunțe PSD la candidat și eu dacă i-aș cere domnului Ciucă ne-am jigni unul pe altul. După cum ați văzut nu avem această înclinație de a ne jigni”, a explicat Ciolacu.