Premierul Marcel Ciolacu consideră că protestele fermierilor și transportatorilor sunt „îndreptățite”, dar trebuia început un dialog cu autoritățile

You are currently viewing Premierul Marcel Ciolacu consideră că protestele fermierilor și transportatorilor sunt „îndreptățite”, dar trebuia început un dialog cu autoritățile

Tensiunile sociale din ultimele zile a reamintit guvernanților că anumite aspecte trebuie schimbate. În acest context, premierul Marcel Ciolacu, prezent la o emisiune de la televiziunea Antena 3, a declarat că protestele sunt „îndreptățite”, dar că trebuia început un dialog cu autoritățile.

Nu sunt lucruri pe care le-am făcut eu în cele 6 luni de prim-ministru. Sunt frustrări acumulate, a fost pandemie, război, emoție pe preț mare, apoi a scăzut prețul (pe cereale, n.red.). A fost un factor cumulat, lucruri care n-au ținut neapărat de un guvern, dar lucruri pe care trebuia să le sesizăm.

De șase luni de când sunt prim-ministru nicio boabă de grâu nu a rămas pe teritoriul României. Toate camioanele se sigilează, va veni și sigiliul electronic, sunt cântărite când intră în România și când ies, sistemul e foarte bine pus la punct.

Am găsit înțelegere la Comisia Europeană să nu mai importăm nici zahăr și făină.

Sunt și foarte multe povești. Asta am vorbit și cu ministrul Agriculturii și Transporturilor.

Abordarea trebuia una diferită de la marii agricultori care și-au putut permite unele pierderi la micii fermieri. La fel s-a întâmplat și la transportatori (trebuia o abordare diferită, n.red.) pentru marii transportatori și pentru cei mici”, a continuat premierul.

Îmi pare rău că s-a pornit un fel de război”, a spus Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului susține că „într-o zi, două” se va ajunge la un acord cu protestatarii. Premierul a afirmat că 99% din solicitările fermierilor s-au rezolvat, iar în privința transportatorilor sunt încă negocieri, inclusiv cu asiguratorii.

Ciolacu a subliniat că a învățat multe din acest conflict.