Discuțiile din cadrul coaliției PSD-PNL privind comasarea alegerilor continuă

You are currently viewing Discuțiile din cadrul coaliției PSD-PNL privind comasarea alegerilor continuă

Ședința de coaliție privind comasarea alegerilor s-a încheiat fără vreo înțelegere. Discuțiile începute la ora 15.00 la sediul guvernului au durat aproximativ două ore, după care politicienii au plecat la o recepție organizată cu ocazia Zilei Serviciului de Informații Externe (SIE).

Liderii celor două partide, în frunte cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au negociat atât eventuala comasare a alegerilor europarlamentare și locale, cât și alte subiecte, precum candidaturile la primăriile marilor orașe și candidatura la președinția României. Șefii PSD și PNL au convenit să reia discuțiile lunea viitoare.

Liderii PSD doresc să tranșeze ambele comasări (locale cu europarlamentare și parlamentare cu prezidențiale), în timp ce liderii PNL ar fi dorit să se discute deocamdată doar despre europarlamentare și locale.

Opoziția critică intenția puterii de a comasa alegerile pe motiv că alegătorii vor fi derutați de suprapunerea temelor de campanie electorală și susțin că este o măsură anti-democratică.