Franța a reținut un avion românesc în care se aflau 303 indieni, fiind suspectat de trafic de persoane

You are currently viewing Franța a reținut un avion românesc în care se aflau 303 indieni, fiind suspectat de trafic de persoane

Autoritățile franceze au reținut un avion de pasageri care transporta 303 cetățeni indieni, inclusiv 11 minori neînsoțiți, pe aeroportul Vatry, fiind suspectat de trafic de persoane, a declarat sâmbătă Procuratura din Paris pentru CNN.

Avionul, aparținând companiei Legend Airlines, cu sediul în România, a decolat din Emiratele Arabe Unite și se îndrepta spre Nicaragua. Avionul a făcut escală pe aeroportul Vatry, la aproximativ 150 de kilometri est de Paris, pentru aprovizionare, potrivit Parchetului.

Autoritățile franceze au confiscat avionul pe 21 decembrie după ce au primit un pont anonim. Avionul a fost închiriat de o companie înregistrată în afara Uniunii Europene, iar Legend Airlines nu a participat la vânzarea biletelor pentru acest zbor, a declarat sâmbătă avocata companiei aeriene Liliana Bakayoko.

Întreg echipajul a dat declarații și a fost lăsat să plece”, a spus Bakayoko, adăugând că această companie a închiriat avionul pentru mai multe zboruri, fiind un client fidel al Legend Airlines.

Conform legislației franceze, traficul de persoane se pedepsește cu închisoare de până la 20 de ani și amenzi de până la 3,3 milioane de dolari (3 milioane de euro).

Minorii din avion au fost transferați către serviciile sociale pentru îngrijire. Procurorii au declarat duminică că avionul a fost lăsat să plece în timp ce doi pasageri care au fost audiați de poliție „sunt încă în arest, monitorizați de parchetul din Paris”.

Ambasada Indiei în Franța a trimis personal consular la aeroport pentru a oferi sprijin și este în contact cu autoritățile locale, a anunțat sâmbătă într-un comunicat.