În urma anchetei DNA, preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat că demisionează din toate funcţiile deţinute în PNL

You are currently viewing În urma anchetei DNA, preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat că demisionează din toate funcţiile deţinute în PNL

După ce a fost pus sub control judiciar de către DNA Ploiești, preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat joi seara că demisionează din toate funcţiile deţinute în PNL.

Acesta este prim-vicepreşedinte PNL şi preşedinte al PNL Prahova. ”Având în vedere existenţa dosarului în care DNA mi-a adus acuzaţiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă”, a scris pe Facebook Iulian Dumitrescu.

Acesta a arătat că a pus la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele solicitate. ”Aşa cum am mai afirmat, am pus la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele solicitate. Colaborez cu instituţiile statului pentru a se lămuri cauza şi a se afla adevărul faptic. Conform legii, sunt în continuare beneficiarul prezumţiei de nevinovăţie”, a spus acesta.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, este cercetat sub control judiciar pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii, informează DNA. Potrivit procurorilor anticorupție, el ar fi primit de la un om de afaceri peste 16 milioane de lei, prin intermediul unor rude, anchetatorii formulând în cazul său şi acuzaţii de fals în declaraţiile de avere. „Sumele respective ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate și bunuri de lux achiziționate din afara țării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidențial de lux etc.”, spun procurorii.