PSD și PNL au anunțat alianța și comasarea alegerilor. Opoziția va contesta comasarea

You are currently viewing PSD și PNL au anunțat alianța și comasarea alegerilor. Opoziția va contesta comasarea

După ce au legiferat logodna, PSD și PNL au decis că vor merge împreună la alegerile europarlamentare. Președintele Senatului Nicolae Ciucă și premierul Marcel Ciolacu au prezentat împreună calendarul alegerilor de anul acesta, dar și materializarea alianței dintre cele 2 partide.

Astfel, alegerile locale și cele europarlamentare urmează să aibă loc în data de 9 iunie.

Alegerile prezidențiale vor fi mutate în septembrie, primul tur urmând să aibă loc pe 8 septembrie, iar pe 22 se va desfășura turul 2.

În final, alegerile parlamentare ar urma să aibă loc la termenul obișnuit, pe data de 8 decembrie.

Comasarea alegerilor, dar și alianța celor două partide survine pe fondul ascensiunii partidelor AUR și SOS România în opțiunea electoratului. Mai mult decât atât, dorința președintelui Iohannis de a ocupa postul de secreter general NATO creează premisa unor alegeri prezidențiale în septembrie.

În fața unei astfel de situații, Alianța Dreapta Unită anunță că va contesta comasarea alegerilor. „Ce vedem astăzi este unirea PSD şi PNL. Aceasta e adevărata comasare: a PSD cu PNL. Vorbim de un partid unic care luptă împotriva românilor. Alianţa Dreapta Unită a decis să aibă candidaţi comuni la toate rândurile de alegeri din 2024. Nu îi vom lăsa să fure votul românilor. Nu îi vom lăsa ca înțelegerile lor obscure să conteze mai mult decât votul fiecărui român. Vom contesta orice comasare pe toate căile legale„, a scris Cătălin Drulă, miercuri, pe Facebook.