Conform sondajelor electorale, Vladimir Putin ar fi câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 88%

You are currently viewing Conform sondajelor electorale, Vladimir Putin ar fi câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 88%

Sondajele electorale îl arată pe Vladimir Putin ca fiind cel care a câștigat alegerile prezidențiale din Federația Rusă cu un scor electoral de 88%. Astfel, Vladimir Putin își consolidează controlul asupra puterii, deși mii de oponenți au organizat un protest simbolic la amiază la secțiile de votare, după cum scriu Guy Faulconbridge și Andrew Osborn.

Acest rezultat înseamnă că Putin, care a ajuns la putere în 1999, pare să fi câștigat cu ușurință un nou mandat de șase ani, lucru care i-ar permite să-l depășească pe Iosif Stalin și să devină cel mai longeviv lider al Rusiei de peste 200 de ani, informează Reuters.

Putin a câștigat 87,8% din voturi, cel mai mare rezultat din istoria post-sovietică a Rusiei, a arătat un sondaj de sondaj FOM. Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia (VCIOM) l-a cotat pe Putin cu 87%. Primele rezultate oficiale au indicat că sondajele au fost corecte.