Cine este Gheorghe Cârciu, secretarul de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni? Evoluția sa fulminantă este un exemplu de „așa da” pentru politica românească!

You are currently viewing Cine este Gheorghe Cârciu, secretarul de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni? Evoluția sa fulminantă este un exemplu de „așa da” pentru politica românească!

Prezența și discursul secretarului de stat Gheorghe Cârciu la Londra pentru sărbătorirea zilei naționale a României nu au rămas neremarcate. G4Media a comentat despre acest lucru, devoalând incompetența unui astfel de personaj cățărat pe treptele puterii.

Gheorghe Cârciu a fost instalat la începutul anului în funcția de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și în luna iulie ca președinte al PSD Diaspora. În spatele ascensiunii sale se află Paul Stănescu.

Potrivit Europa liberă, la Școala politică a femeilor social democrate de la Olimp, Gheorghe Cârciu a fost prezentat de Paul Stănescu la drept prietenul meu foarte bun, care va cuceri Diaspora: „Ce voiam să vă rog, avem în sală, și nu că e prietenul meu foarte bun, secretarul de stat de la Diaspora, Românii de Pretutindeni. Aș vrea să-i dau cuvântul să-l cunoașteți pentru că eu am o mare ambiție și recunosc lucrul acesta. În Diaspora, din păcate, rezultatul nostru a fost unul execrabil. Am avut 3,4%”, l-a prezentat Paul Stănescu pe Cârciu, la Hotel Spa Cocor.

Seara, în preajma bărbaților din PSD și a sticlelor de vin, secretarul de stat s-a metamorfozat în „ospătarul lui Stănescu”, după cum au remarcat mai mulți parlamentari PSD prezenți la eveniment. Gheorghe Cârciu a devenit ad-hoc personajul care punea în paharele celor aflați la masă. Aproximativ două ore, secretarul de stat nu a făcut altceva decât să stea cu o sticlă de vin în mână, din care servea pe cine rămânea fără lichid în pahar.

Stănescu a venit în partid și ne-a spus că este un important om de afaceri din Franța, în domeniul construcțiilor. Toți din partid știu că este omul lui Stănescu și lui i se datorează ascensiunea”, au declarat surse din conducerea PSD pentru Europa Liberă.

Secretarul de stat a absolvit Facultatea de Științe Economice, Universitatea Europeană Drăgan, din Lugoj, și deține o diplomă de licență în Finanțe – Bănci. Diploma de la Universitatea din Lugoj a obținut-o în 2021, la aproape 30 de ani după terminarea liceului, potrivit G4Media.

Cârciu subliniază că după terminarea liceului s-a stabilit în Franța, dar în 2020, a candidat din partea PSD pentru o primărie din Satu Mare. A pierdut.

Actualul secretar de stat de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a intrat în politică în Partidul Ecologist Român, condus de fostul jurnalist Radu Moraru. În 2014, el a candidat pentru o poziție de europarlamentar din partea PER. În campanie, o contracandidată l-a acuzat că nu știe să vorbească corect românește, potrivit portalsm.

În declarația de avere, secretarul de stat instalat de PSD la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a trecut că și-a cumpărat un automobil marca Bentley în 2017. La capitolul proprietăți, Cârciu care un apartament în Satu Mare, cumpărat în 2013, și o casă de locuit, de 161 mp, cumpărată în Franța la Meulan, nordul Franței, în apropiere de Paris.

În conturi, liderul PSD Diaspora are cu puțin peste 33.000 de euro și 75.000 de lei. În categoria împrumuturi, plasamente, părți sociale în firme, se regăsesc cele mai mari sume: peste 1.5 milioane de euro la SAS Lion 48 (acțiuni sau părți sociale) și aproape un milion de lei, împrumut acordat în nume personal, către SC Lion de Bucovina. Ultima firmă apare în documentele contabile cu doar doi angajați și fără profit.

Oficialul guvernamental are datorii la două bănci din Paris: una de 420.000 de euro pentru perioada 2021 – 2041 și alta de 33.000 de euro pentru intervalul 2020 – 2029.

Ca secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, secretarul de stat încasează lunar 16.640 de lei (aproximativ 3.350 de euro). Cel mai mic salariu în instituția pe care o conduce este de 5.000 de lei, la care se adaugă 300 de lei, spor de condiții vătămătoare.

În general, în politica românească reușesc cei care și-au făcut ucenicia ca șoferi, secretare, ospătari sau cărători de genți. Acesta este modelul și el este patentat!