Iulia Navalnaya spune că Putin nu este președintele legitim al Rusiei

You are currently viewing Iulia Navalnaya spune că Putin nu este președintele legitim al Rusiei

Iulia Navalnaya, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalny, a declarat marți că Vladimir Putin nu este președintele legitim al Rusiei și că va încerca să convingă liderii lumii să nu negocieze cu el, informează Reuters.

Putin a câștigat duminică 87,3% din voturi și un nou mandat de șase ani, în cadrul unor alegeri despre care Occidentul a spus că nu sunt nici libere, nici corecte. China, India și alții l-au felicitat pentru victoria sa.

Kremlinul a spus că rezultatul alegerilor arată că majoritatea covârșitoare a rușilor se află alături de președintele ales.

Într-un mesaj video, Navalnaya a lăudat participarea a mii de oameni din Rusia și din străinătate la un protest de duminică la prânz împotriva guvernării lui Putin. „Ne-am dovedit nouă și altora că Putin nu este președintele nostru”, a spus Navalnaya în clipul postat pe canalul de YouTube al răposatului ei soț.

Rezultatele alegerilor nu contează… Ne vom asigura că nimeni din lume nu-l recunoaște pe Putin ca președinte legitim. Că nimeni nu se așază cu el la masa negocierilor„, a spus ea.

Nu era clar unde a fost filmat clipul. Navalnaya, în vârstă de 47 de ani, a participat la acțiunea de protest de duminică de la Berlin.

Cu puțin timp înainte de moartea sa într-o colonie penală arctică, pe 16 februarie, Navalny a susținut ideea ca rușii să iasă la prânz pe 17 martie să voteze împotriva lui Putin, să le strice buletinele de vot sau pur și simplu să-și înregistreze solidaritatea cu opoziția.

Yulia Navalnaya a promis că va continua munca soțului ei. Ea și susținătorii lui Navalny spun că Putin este responsabil pentru moartea sa. Această afirmație este respinsă de Kremlin.

Putin a declarat duminică că și-a dat acordul cu câteva zile înainte de moartea lui Navalny ca acesta să facă parte dintr-un schimb de prizonieri, cu condiția să nu se mai întoarcă niciodată în Rusia.

Întrebat despre protestul de la prânz, Putin a spus că nu poate decât să laude ceea ce el a spus că pare să fi fost un apel al opoziției către oameni să meargă la vot.