În urma atentatului din Filipine cel puțin 3 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite

You are currently viewing În urma atentatului din Filipine cel puțin 3 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite

Cel puțin patru persoane au fost ucise și zeci au fost rănite în urma unei explozii ce a avut loc la o sală de sport, unde se desfășura slujba religioasă de duminică.

Explozia a avut loc în Marawi, pe insula sudică Mindanao, duminică dimineață, potrivit CNN Philippines, afiliată CNN.

Fotografiile scenei au arătat soldați și lucrători de la departamentul situații de urgență căutând în molozul sălii de sport unde avea loc slujba.

Guvernatorul provinciei Lanao del Sur, Mamintal Adiong Jr., a declarat că a avut loc un „atac violent” asupra unei săli de sport de la Universitatea de Stat din Mindanao.

Vorbind cu reporterii de la Centrul Medical Amai Pakpak, un spital guvernamental din Marawi, Adiong Jr. a spus că peste 40 de persoane sunt tratate la centru, în timp ce un număr de alte persoane cu răni ușoare au fost tratate la infirmeria universității.

Președintele filipinez Ferdinand Marcos Jr. a condamnat atacul, descriindu-l drept „cel mai odios atentat comis de teroriști străini”. El nu a făcut referire la vreun grup anume și nici nu a detaliat. A adăugat: „Extremiștii care exercită violență împotriva celor nevinovați vor fi întotdeauna priviți ca dușmani ai societății noastre”.

În timp ce majoritatea populației din Filipine este catolică, Mindanao găzduiește o populație preponderent musulmană. În 2017, militanții afiliați ISIS au asediat Marawi timp de cinci luni. Violența a forțat peste 350.000 de locuitori să părăsească orașul și zonele învecinate înainte ca guvernul să elibereze orașul.