Un nou atentat la Paris. Un turist a fost ucis, iar alte două persoane au fost rănite după atacul unui bărbat din centrul Parisului, în apropiere de Turnul Eiffel

You are currently viewing Un nou atentat la Paris. Un turist a fost ucis, iar alte două persoane au fost rănite după atacul unui bărbat din centrul Parisului, în apropiere de Turnul Eiffel

În centrul Parisului, în apropiere de Turnul Eiffel, un cetățean francez (26 de ani) a atacat mai mulți turiști. Conform anunțului făcut de Gerald Darmanin, ministrul de interne, poliția l-a arestat rapid pe atacator, folosind un dispozitiv paralizant de tip Taser.

Suspectul a fost condamnat în 2016 și a executat 4 ani de închisoare întrucât plănuia un atac. El se afla pe lista de supraveghere a serviciilor de securitate franceze, fiind cunoscut și cu tulburări psihiatrice.

În jurul orei 19.00 GMT, bărbatul a atacat cu un cuțit un cuplu de turiști pe Quai de Grenelle, în apropierea Turnului Eiffel, rănind mortal un cetățean german. „Bărbatul a murit din cauza rănilor provocate de lovituri de cuțit„, iar atacatorul „a atacat-o pe soția acestui turist german„, dar aceasta a fost salvată „datorită unui taximetrist care a văzut scena„, potrivit lui Darmanin.

Urmărit de poliție, el a atacat alte 2 persoane cu un ciocan, înainte de a fi arestat. Suspectul a strigat „Allahu Akbar” și a spus poliției că era supărat pentru că „atât de mulți musulmani mor în Afganistan și în Palestina” și, de asemenea, a spus că este „furios” din cauza „a ceea ce se întâmplă în Gaza” și că Franța ar fi „complice la ceea ce face Israelul” acolo.

Armand Rajabpour-Miyandoab, care locuia împreună cu părinții săi în suburbia pariziană, potrivit lui Gérald Darmanin, a postat o înregistrare video pe rețelele de socializare în care își revendica atacul, au confirmat pentru AFP surse din poliție și securitate. În ea, el vorbește despre „evenimente actuale, despre guvern și despre uciderea musulmanilor nevinovați„.