Cum să îmbini utilul cu plăcutul! Rețeta președintelui Klaus Johannis

You are currently viewing Cum să îmbini utilul cu plăcutul! Rețeta președintelui Klaus Johannis

Președintele României este plecat într-o nouă vizită diplomatică. Dacă anterior, a fost în Asia și America de Sud, de data aceasta a ales să meargă în Africa. Este însoțit de prima doamnă și călătoresc într-un avion privat de lux. Vizitele oficiale sunt presărate cu safari și cu excursii în zone exclusiviste.

Dacă am citi undeva o astfel de știre și nu am ști că este adevărată, nu ne-ar veni să credem. Problemele interne ale României nu rețin atenția domnului președinte. Avem un deficit excesiv, spitalele se confruntă cu o acută lipsă de finanțare, nu sunt bani suficienți pentru plata salariilor profesorilor, este votată legea majorării pensiilor, dar nu există finanțare etc. Vorba aceea: țara piere, iar baba se pieptănă! Domnia sa știe că se apropie sfârșitul celui de-al doilea mandat și… călătorește. S-a trecut de la România lucrului bine făcut la, las-o, mă, că merge așa/ ne-am obișnuit cu ea…

Atunci când românii au ieșit la vot pentru a-l alege pe Klaus Johannis au crezut că un german va schimba ceva din normalitatea noastră românească. Va face lucrurile românești nemțește! În schimb, s-a reușit o contra-performanță: germanul este mai român decât suntem noi! Speculează la maxim toate beneficiile tronului prezidențial.

După ce a primit 7.500 000 lei din fondul de rezervă al Guvernului, președintele și-a organizat o călătorie. Vizită sa oficială a început în Kenia și va continua chiar și în țări în care nu avem reprezentanță diplomatică (ambasadă sau consulat). În discuțiile oficiale avute, președinte României a promis chiar investiții românești în aceste țări (probabil după ideea înțeleptul promite, iar prostul trage nădejde).

Cu toate că este vizită oficială, nu s-a dorit ca presa și noi, alegătorii, să știm cu exactitate programul președintelui. Acesta a avut și va avea întâlniri oficiale, dar va avea și program de safari, vizite neoficiale, plimbări etc. Din nefericire, presa de acolo a dezvăluit în imagini și cuvinte câteva dintre aceste activități ale cuplului prezidențial.

Partidele aflate la conducere tac. PSD dorește să rămână la guvernare și a intrat în silenzio stampa. PNL, în schimb, se află într-o situație delicată. Dacă la alegerile anterioare, faptul că președintele a fost membru PNL a ridicat acest partid, la viitoarele alegeri aceste plimbări oficiale vor cântări destul de mult în ochii electoratului. Exemplul PMP este încă actual!

În ciuda tuturor lucrurilor este cert că domnia sa călătorește în lux, îmbină utilul cu plăcutul, arătând tuturor o altă față a României!