Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că peste 700 de fugari au fost aduşi în ţară de la începutul anului

You are currently viewing Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că peste 700 de fugari au fost aduşi în ţară de la începutul anului

În contextul eșecurilor înregistrate de statul român privind încarcerarea condamnaților de către justiție, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat sâmbătă că peste 700 de fugari au fost aduşi în ţară de la începutul anului, dar, în același timp, mai este de lucru, pentru că „mai avem mulţi fugari în Italia”. Minel Florin Prina, fostul primar din Slatina, condamnat definitiv pentru corupție, va fi adus săptămâna viitoare în țară, a mai spus ministrul.

Ea a precizat că, pe 30 noiembrie, instanţa italiană a decis predarea fostului primar din Slatina către autorităţile române. „Am primit hotărârea instanţei oficial la minister, sunt în curs procedurile de întoarcere a sa în ţară. Fac precizarea că Minel Floirn Pina a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru infracţiuni de trafic de influenţă şi spălare de bani în acelaşi dosar cu domnul Darius Vâlcov adus şi el, predat de autorităţile italiene în România”, a declarat Alina Gorghiu pentru News.ro.

Nu există zi din calendar în care să nu aducem cel puţin un condamnat fugar înapoi în ţară. Ca să vedeţi că nu uită nimeni de ei, chiar dacă au fugit de ani de zile”, a mai spus Alina Gorghiu, potrivit sursei citate. Ea a anunțat că un alt fugar, Cristian Baicu, a fost adus în ţară, fiind deja în custodia autorităţilor.

A fost extrădat în România şi a fost adus în ţară, astăzi este în custodia autorităţilor române, Baicu Cristian. A fost condamnat în 2014, acum aproape 10 ani de zile la o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru infracţiuni de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, aderare şi sprijinire a unui asemenea grup şi punerea în circulaţie de valori falsificate. A săvârşit infracţiuni începând cu 2011 prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice sau de comunicaţii şi infracţiuni de spălare a banilor”, a afirmat ministrul.

Din păcate ministrul a omis să vorbească despre fuga lui Cătălin Cherecheș, despre multiplele nereușite de repatriere a fugarilor români, condamnați cu mare greutate de justiția noastră.