Preotul ministru sau ministrul preot Marcel Boloș îndeamnă la „TURNĂTORIE”. Cei care îi denunță pe evazioniștii fiscali ar putea să primească 1% din valoarea fraudei

You are currently viewing Preotul ministru sau ministrul preot Marcel Boloș îndeamnă la „TURNĂTORIE”. Cei care îi denunță pe evazioniștii fiscali ar putea să primească 1% din valoarea fraudei

Din declarațiile oficialilor români se vede că situația financiară a României este din ce în ce mai grea. Cheltuielile cu pensiile sau salariile, alături de alte cheltuielile cu uriașul aparat bugetar, au secătuit bugetul. Pentru anul viitor lucrurile nu par a fi roz. Viitoarele măriri de pensii și salarii din anul 2024 vor crește deficitul bugetar al României. Ca urmare a creșterii deficitului, există riscul ca România să piardă fonduri europene.

Aflat între ciocan și nicovală, între Bruxelles și coaliția PSD-PNL, preotul ministru sau ministrul preot Marcel Boloș a aruncat în spațiul public o nouă idee de colectare de fonduri: delațiunea fiscală. Mai precis, cel care va turna sau va da informații autorităților fiscale despre fraude cu fonduri sau evaziune fiscală va fi recompensat cu 1% din suma recuperată.

Dacă până acum instituțiile financiare ale statului – în special ANAF – aveau atribuții în verificarea contribuabililor, de aici înainte ele vor juca rolul fostei Securități. Vor prelua sesizările și vor face verificări. Cetățenii vor fi încurajați să toarne pe vecini, cunoștințe etc. pentru a genera bani la bugetul de stat și a primi recompense. Se va crea probabil și meseria de turnător ANAF care va fi remunerată pe măsură: 1% din încasările generate!

Oricum perioada comunistă și-a pus amprenta asupra istoriei noastre, asupra mentalului nostru colectiv. Revenirea la practicile specifice acestei perioade ne face să credem că se dorește o reînviere a acesteia. Probabil că părintele ministru este nostalgic după această perioadă!

Dacă ideea nu-i aparține, ar fi de dorit să știm de unde a preluat părintele Marcel Boloș această idee. Întrucât ideea provine din zona extremei stângi – comunism -, iar Marcel Boloș reprezintă PNL, nu credem că ideea provine din sfera politică. Sau, poate, domnia sa a înțeles greșit perceptele evanghelice și a dorit să le aplice în stil socialisto-comunist, îndemnând românii (majoritari ortodocși) să-și toarne aproapele!

În orice caz, premierul Marcel Ciolacu s-a distanțat de această propunere, urmând ca la viitoarea ședință a coaliției să se analizeze propunerile ministrului Marcel Boloș asupra digitalizării ANAF și asupra creșterii gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat. Suntem curioși care este opinia Bisericii Ortodoxe Române referitoare la delațiune (turnătorie), așa cum ne păstorește preotul ministrul Marcel Boloș!