Regele Charles al Marii Britanii va urma un tratament pentru prostată mărită

You are currently viewing Regele Charles al Marii Britanii va urma un tratament pentru prostată mărită

Regele Carol al III-lea al Regatului Unit va fi supus unei „proceduri corective” săptămâna viitoare pentru o prostată mărită, a anunțat Palatul Buckingham. „În comun cu mii de bărbați, Regele a va fi tratat pentru o prostată mărită”, a spus Palatul într-un comunicat miercuri. „Starea Majestății Sale este benignă și va merge la spital săptămâna viitoare pentru o procedură corectivă”.

Charles, în vârstă de 75 de ani, avea planificate diverse activități pentru această săptămână, dar acestea au fost amânate la sfatul medicului său pentru a permite o perioadă scurtă de recuperare. Acest lucru a determinat palatul să facă anunțul.

Familia regală, de obicei, nu împărtășește detalii despre boli, deoarece consideră că problemele medicale sunt chestiuni private. Dar palatul a spus că Charles este dornic să împărtășească detaliile pentru a încuraja mai mulți bărbați care se confruntă cu astfel de simptome să se trateze.

Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a descris prostata mărită benignă ca fiind o afecțiune care poate afecta modul în care oamenii urinează și este frecventă în rândul bărbaților peste 50 de ani. „Nu este cancer și, de obicei, nu este o amenințare serioasă pentru sănătate”, spune NHS pe site-ul său. „Mulți bărbați se îngrijorează că având o prostată mărită înseamnă că au un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată. Nu este cazul„.

Miercuri, Palatul Kensington a declarat că prințesa din Wales a fost internată în spital după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală planificată și va rămâne într-o clinică privată din Londra timp de două săptămâni.

Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani, a fost internată marți în clinică și este de așteptat să revină la sarcinile ei după Paște. „Prințesa de Wales apreciază interesul pe care îl va genera această declarație”, a spus Palatul Kensington.

Ea speră că publicul va înțelege dorința ei de a menține cât mai multă normalitate pentru copiii ei; și dorința ei ca informațiile sale medicale personale să rămână private”.

Palatul nu a oferit alte detalii, dar a spus că starea ei nu este canceroasă și că Kate a dorit să-și ceară scuze pentru amânarea viitoarelor angajamente publice. „Ea așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil”, a spus palatul.