Aderarea României la spațiul Schengen în opinia politicienilor români. De la optimism la critică acidă: Rareș Bogdan – „Nu cedăm! Luptăm! Luptăm și Câștigăm” – și George Simion – „Marcel Ciolacu și pesedisto-peneliștii au înghițit ca niște gușteri un mare nimic din partea Austriei”

You are currently viewing Aderarea României la spațiul Schengen în opinia politicienilor români. De la optimism la critică acidă: Rareș Bogdan – „Nu cedăm! Luptăm! Luptăm și Câștigăm” – și George Simion – „Marcel Ciolacu și pesedisto-peneliștii au înghițit ca niște gușteri un mare nimic din partea Austriei”

În contextul declarațiilor făcute de ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, referitor la admiterea parțială (traficul aerian) a României în Schengen, clasa politică românească a avut diverse reacții. Reprezentanții coaliției au jubilat, considerând acest lucru un prim pas pentru aderarea totală la Schengen, în timp ce opoziția a criticat.

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a scris: „Zori de Zi! Zori de Zi! La 1 an și o zi de la refuzul agresiv de atunci… Pas de Vals. Nu cedăm! Luptăm! Luptăm și Câștigăm. E prima dată când Karner spune altceva decât până acum. E un pas important. Culoare diplomatice deblocate. Efort comun al Președinției României, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului de Interne, ambele ministere conduse de Liberali și a Puterii de la București. E un Pas, însă e important, bătălia continuă. Urmează și alți pași. Cu calm și aplicat”.

Pe de altă parte, George Simion, liderul AUR, a criticat această mare realizare:

Aproape de miezul nopții, Marcel Ciolacu a avut o tresărire: a ținut să ne anunțe că a „înfrânt” și că Austria face un pas înapoi în privința Schengen, acuză Simion.

Au sărit toate trompetele pesediste pe El Lider Maximo ca să aplaude victoria Schengen. Doar că, miezul nopții a trecut, dimineața a venit și cu toții și-au dat seama că în anunțul lui Marcel sunt fisuri…multe fisuri…

Probabil că iar vom afla că Guvernul PSD – PNL a fost de acord cu renunțarea la o parte din resursele țării, vom descoperi că avem noi de plătit bani Austriei și nu invers.

Festivismul lui Marcel Ciolacu și al celor din coaliția PSD-PNL se năruie treptat, pe măsură ce luăm și analizăm toate elementele ce țin de aderarea la Schengen. În doar câteva ore de la „marele anunț” ne dăm seama că Marcel Ciolacu și pesedisto-peneliștii au înghițit ca niște gușteri un mare nimic din partea Austriei, care doar speră să scape de presiunea românilor

Cu toate acestea, privind cu optimism moderat spre viitor, sperăm că aderarea României la spațiul Schengen va fi luată în discuție la următorul consiliu JAI și va primi acceptul tuturor reprezentanților statelor membre.