După controversele privind războiul din Ucraina, Papa condamnă din nou „nebunia războiului”

You are currently viewing După controversele privind războiul din Ucraina, Papa condamnă din nou „nebunia războiului”

La câteva zile după ce a supărat Kievul și capitalele occidentale întrucât părea să sugereze că Ucraina ar trebui să se predea și să negocieze pacea cu invadatorul său rus, papa Francisc a emis o nouă condamnare a tuturor războaielor.

Francis i-a spus radiodifuzorului elvețian RSI că Ucraina ar trebui să „arată curajul steagului alb” și să negocieze cu Rusia. Cardinalul adjunct Pietro Parolin a clarificat într-un interviu de marți că Rusia ar trebui mai întâi să-și oprească agresiunea.

Mulți tineri, mulți tineri merg să moară (în război). Să ne rugăm Domnului să ne dea harul de a birui această nebunie a războiului, care este întotdeauna o înfrângere„, a spus Papa în audiența săptămânală.

Tot miercuri, Ambasada Rusiei la Sfântul Scaun l-a felicitat pe papa Francisc cu ocazia celei de-a 11-a aniversări de la alegerea sa, salutându-l pe X drept „avocat(e) adevărat și sincer al umanismului, păcii și valorilor tradiționale”.

Francisc este „unul dintre puținii lideri politici cu un punct de vedere cu adevărat strategic asupra problemelor mondiale”, a spus ambasada.