Scandalul în Parlament continuă. Această rundă are ca protagoniști reprezentanți AUR și USR. Beneficiem de același limbaj suburban

You are currently viewing Scandalul în Parlament continuă. Această rundă are ca protagoniști reprezentanți AUR și USR. Beneficiem de același limbaj suburban

Așa cum ne-am obișnuit deja, în forul cel mai de seamă al țării, Parlamentul României asistăm la un nou schimb de cuvinte… de cartier. Pornit de la un proiect de lege referitor la închiderea minelor din Valea Jiului, deputatul AUR, Dan Țănasă a folosit termeni greu de reprodus și a afișat un comportament amenințător la adresa a doi reprezentanți USR.

 Incidentul s-a produs după ce liderul AUR, George Simion, a mers la tribuna Parlamentului și a lăudat realizările comuniste. „Un sistem ceaușist care a ridicat această țară din punct de vedere energetic. Au fost multe lucruri rele, dar au fost și multe lucruri bune. Huiduiți și credeți că salvarea voastră e la travestiții rujați cu peruci în păr și cu pene de la o anumită comisie, dar cred că voi nu înțelegeți nimic din ce înseamnă viață, domnii de la USR”.

Răspunsul a venit in partea deputatului Ionuț Moșneanu (USR): „De 7 ani, în Parlament e prima dată când aud pe cineva că laudă comunismul în Parlament și această laudă vine de la Simion, care avea 4 ani la Revoluție, vine de la Simion care întâi l-a lăudat pe Putin pentru ce face în Ucraina. Acum îl laudă pe Ceaușescu. Simioane, au murit oameni atunci. România nu era un loc în care trăiai bine”.

Schimbul de replici a continuat și a culminat cu folosirea unui limbaj extrem de colorat și amenințător al deputatului AUR, Dan Tănasă.

Nu putem decât să constatăm că nivelul comportamentului în Parlamentul României s-a depreciat constant. Acum este la modă să hărțuiești oponenții politici cu transmisiuni în direct de pe telefonul mobil. Sau să înjuri și să ameninți! Limbajul și comportamentul suburban câștigă tot mai mult teren. Astfel, reprezentanții noștri ne arată adevărata față a României educate!