Rusia a reținut mii de migranți ilegali în noaptea de Revelion

You are currently viewing Rusia a reținut mii de migranți ilegali în noaptea de Revelion

Poliția rusă a reținut mii de migranți în noaptea de Revelion. Zeci dintre aceștia au fost deportați, a informat luni presa rusă.

Aproximativ 3.000 de migranți au fost reținuți în al doilea oraș ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg, în timpul controalelor „pentru prevenirea criminalității”, a informat agenția de presă de stat RIA din Rusia.

După cum s-a dovedit, peste 600 dintre migranți se aflau în Rusia, încălcând legislația privind migrația”, a declarat RIA. Peste 100 de persoane au fost deportate, a adăugat RIA.

Serviciul de știri online SOTA din Rusia a declarat că un bărbat din Tadjikistan care era îmbrăcat în Moș Crăciun se numără printre migranții reținuți la Moscova.

În orașul Chelyabinsk, situat în partea central-vestică a Rusiei, Comitetul de Investigații a declarat că deschide un dosar penal împotriva a trei migranți pentru „acte de huliganism” împotriva militarilor ruși și a soțiilor acestora. „O mulțime de migranți în stare de ebrietate a atacat doi tineri demobilizați din prima linie. Un soldat a fost lovit cu bastonul”, a declarat Comitetul în aplicația de mesagerie Telegram. „De asemenea, se remarcă faptul că migranții au insultat soțiile veteranilor operațiunii militare speciale”.

Rusia numește războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei în februarie 2022 drept „operație militară specială”.

Comitetul a declarat că a deschis o anchetă privind „acțiunile ilegale ale migranților” în regiunea Sverdlovsk din Munții Urali din Rusia și în regiunea Moscovei.

Mulți migranți, preponderent din țările vecine din Asia Centrală, precum Uzbekistan, Tadjikistan, Kârgâzstan și Armenia, vin în Rusia în căutarea unui loc de muncă.

Președintele Vladimir Putin a declarat în decembrie că Rusia are peste 10 milioane de migranți. „Nu este o problemă ușoară”, a spus Putin în timpul conferinței sale de presă anuale.