În ciuda schimbării vremii, războiul din Ucraina continuă. Situația din orașul Avdiivka este extrem de grea

You are currently viewing În ciuda schimbării vremii, războiul din Ucraina continuă. Situația din orașul Avdiivka este extrem de grea

Vremea a început să se schimbe. Pe alocuri a început să ningă, iar acest lucru îngreunează operațiunile militare din Ucraina. Cu toate acestea, operațiunile militare de pe front continuă.

În încercarea de a opri înaintarea ucraineană, Rusia masează noi trupe pe front. Cu ajutorul acestora, Rusia și-a intensificat asaltul asupra orașului Avdiivka, din estul Ucrainei. Acesta este ținta predilectă pentru Kremlin, întrucât este un punct cheie pe frontul din est. Încercând să cucerească acest oraș, rușii vor să încercuiască trupele ucrainene de aici. Situația din această zonă este extrem de grea. Conform rapoartelor Statului major al armatei ucrainene, în luna noiembrie, trupele Kievului au respins peste 107 atacuri ale rușilor din sectorul Avdiivka.

De asemenea, armata rusă a atacat și în alte zone ale frontului: Bahmut, Marinka sau Kupiansk. Pierderile suferite de armata rusă pe front sunt uriașe. „Doctrina Șoigu” se bazează pe trupele de sacrificiu pentru descoperirea pozițiilor de tragere ucrainene și obligarea trupelor Kievului să-și consume muniția pe ele. Aceste trupe sunt carnea de tun a armatei ruse.

Dacă pentru ruși pierderile de soldați pot fi acoperite relativ ușor, pentru ucraineni fiecare soldat aruncat în luptă este important. Se estimează că de la începutul războiului și până acum armata ucraineană ar fi pierdut peste 30.000 de soldați. Unii oficiali americani estimează la 70.000 numărul soldaților uciși pe front. Pe de altă parte, se estimează că armata rusă ar fi pierdut peste 200.000 de soldați.

Disproporția echipamentelor militare distruse în acest război păstrează aceleași coordonate. Armata rusă a fost nevoită să își sporească producția de armament și echipament militar, să își mute unele echipamente de pe teritoriul său, dar și să scoată de la conservare uriașele resurse militare produse în timpul regimului comunist. Întreaga economie rusă a fost mobilizată pentru război.

Recrutările de soldați din diverse zone ale Rusiei ne arată amploarea războiului început. Pierderile uriașe sunt suplinite astfel cu cei recrutați și aruncați în luptă. Căci Vladimir Putin își dorește să câștige războiul, indiferent de pierderile suferite.

Beneficiind de sprijin occidental, Ucraina a reușit să stabilizeze frontul deschis de ruși. Ba mai mult, a recucerit și anumite teritorii. Superioritatea echipamentelor occidentale primite este însă limitată. Acestea sunt puține în comparație cu resursele rusești. Pe de altă parte, muniția pentru aceste echipamente este scumpă și în stoc limitat.

Așa cum arată datele provenite din zonele de conflict, războiul din Ucraina va continua. Ucraina își dorește recuperarea teritoriilor ocupate de Rusia, iar Rusia vrea să ocupe cât mai mult din Ucraina și să își arate poziția de lider la nivel internațional. Este de fapt o demonstrație de forță, care deocamdată a eșuat!