Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că a discutat cu Papa Francisc despre formula de pace

You are currently viewing Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că a discutat cu Papa Francisc despre formula de pace

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a discutat joi despre formula de pace a Ucrainei într-o convorbire telefonică cu Papa Francisc. „Am discutat despre munca noastră comună pentru a pune în aplicare Formula de pace a Ucrainei”, a spus Zelenski într-o postare pe X, fost Twitter. „Peste 80 de țări sunt deja implicate în acest proces la nivelul reprezentanților lor. Și vor fi mai multe„, a adăugat el.

Zelenski i-a mulțumit lui Francis pentru urările de Crăciun „precum și pentru urările de pace dreaptă pentru noi toți”. Zelenski a spus că formula de pace a Ucrainei va fi discutată în continuare la Davos, Elveția, dar nu a stabilit o dată exactă.

Ca parte a eforturilor sale de pace asupra Ucrainei, Papa a trimis un reprezentant special, cardinalul italian Matteo Zuppi, la Kiev, Moscova, Washington și Beijing.

În mesajul său de Crăciun, Papa a cerut încetarea multiplelor conflicte, inclusiv a celui din Ucraina. În noiembrie, într-o reînnoire a apelurilor sale persistente pentru încetarea violenței în Ucraina și Orientul Mijlociu, el a spus că „pacea este posibilă” și că „nu trebuie să ne resemnăm”.

Zelenski a spus în octombrie că l-a invitat pe Papa Francisc la Kiev. Liderul ucrainean s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican în luna mai.