Ucraina susține că a produs mari distrugeri unei nave rusești din Crimeea

You are currently viewing Ucraina susține că a produs mari distrugeri unei nave rusești din Crimeea

Forțele aeriene ucrainene au declarat marți că au distrus o navă de debarcare a Rusiei staționată în apele Crimeii, după ce guvernatorul Crimeii, instalat de ruși, a declarat că asaltul Kievului a declanșat un incendiu în portul Feodosia.

Flota din Rusia devine din ce în ce mai mică! Mulțumim piloților din Forțele Aeriene și tuturor celor implicați pentru efortul lor!„, a declarat comandantul forțelor aeriene ucrainene, Mykola Oleshchuk, pe Telegram, fără a furniza dovezi.

Forțele aeriene ucrainene au declarat, fără a furniza dovezi, că piloții lor au atacat Feodosia în jurul orei 02:30 cu rachete de croazieră, distrugând nava Novocherkassk a flotei ruse de la Marea Neagră, informează agenția Reuters.

Raportul nu a putut fi verificat în mod independent și nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei cu privire la presupusa distrugere a navei. Nu se știe ce rachete ar fi folosit Ucraina și câte dintre ele.

Serghei Aksyonov, guvernatorul Crimeii instalat de Rusia, a spus doar că atacul ucrainean a dus la un incendiu în zona portuară a orașului, care a fost stins imediat. „Toate serviciile de urgență sunt la fața locului”, a spus Aksyonov pe Telegram. „Locuitorii mai multor case vor fi evacuați”.

Administrația Crimeii instalată de Rusia a declarat într-un comunicat că, din „motive tehnice”, trenurile nu vor pleca deocamdată din Feodosia și că traficul rutier a fost parțial blocat în Feodosia.

Orașul Feodosia, care are o populație de aproximativ 69.000 de oameni, se află pe coasta de sud a Peninsulei Crimeea. Imaginile postate pe mai multe posturi de știri ruse de pe Telegram au arătat explozii puternice și incendii într-o zonă portuară.

Atât Rusia, cât și Ucraina au exagerat adesea pierderile pe care susțin că le-au provocat unii altora în războiul de 22 de luni. Totodată și-au subestimat propriile pierderi umane și de echipamente militare.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014.