În discuția cu Vladimir Putin, Netanyahu și-a exprimat dezaprobarea față de legăturile Rusiei cu Iranul

You are currently viewing În discuția cu Vladimir Putin, Netanyahu și-a exprimat dezaprobarea față de legăturile Rusiei cu Iranul

Astăzi, premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut o discuție telefonică cu președintele rus Vladimir Putin. El și-a exprimat nemulțumirea față de „pozițiile anti-israeliene” adoptate de către trimișii Moscovei la ONU, se arată într-un comunicat israelian.

Rusia a susținut o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU pentru un armistițiu în Gaza. Această rezoluție a fost respinsă de Statele Unite, prin exercitarea dreptului de veto.

Vorbind cu Putin, Netanyahu și-a exprimat și „dezaprobarea puternică” față de cooperarea „periculoasă” a Rusiei cu Iranul, se arată în comunicatul israelian.

Kremlinul a declarat că Rusia este pregătită să ofere întreg sprijinul pentru a ușura suferința civililor prinși în conflict și pentru a detensiona situația.

Vladimir Putin a reafirmat poziția de principiu de respingere și condamnare a terorismului în toate formele sale”, a spus Kremlinul într-un comunicat.

În același timp, este extrem de important ca contracararea amenințărilor teroriste să nu conducă la consecințe atât de grave pentru populația civilă”.

Ministrul de externe al Rusiei a declarat duminică că o misiune internațională ar trebui să meargă în Gaza pentru a monitoriza situația umanitară.