Prezenți la protestul fermierilor și transportatorilor, Diana Șoșoacă și George Simion au fost huiduiți de protestatari

You are currently viewing Prezenți la protestul fermierilor și transportatorilor, Diana Șoșoacă și George Simion au fost huiduiți de protestatari

Pornind de la premisa că orice acțiune publică poate aduce capital de imagine, senatoarea Diana Șoșoacă și liderul AUR, George Simion au mers la protestul fermierilor și transportatorilor. Au dorit să se plieze pe lângă aceste proteste și, ulterior, să și le atribuie. Cei doi au fost huiduiți şi li s-a cerut să plece.

Astfel, senatoarea Diana Șoșoacă a ajuns joi seară la Chiajna, unde se aflau fermierii şi transportatorii care doreau să ajungă la Bucureşti pentru a protesta. Aceasta a încercat să îi convingă pe reprezentanții forțelor de ordine să permită protestatarilor să-şi continue drumul către București, informează Agerpres.

Şi preşedintele AUR, George Simion, s-a aflat la Chiajna, unde a discutat cu fermierii şi transportatorii aflaţi acolo.

Liderul AUR a susţinut că forţele de ordine au comis un abuz prin blocarea transportatorilor în Chiajna, precizând că este dreptul oamenilor de a protesta. Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, prezent şi el la Chiajna, i-a îndemnat pe aceştia să alcătuiască o delegaţie pentru a dezbate soluţii la problemele lor. Hopincă a subliniat că dreptul de a protesta este garantat de Constituţie şi a făcut apel la manifestanţi să depună o solicitare de autorizare a acţiunii lor la Primăria Capitalei.

Protestatarii au încercat să ajungă la Bucureşti cu maşini agricole şi de transport, dar au fost opriţi de Poliţie la Chiajna.

Cei doi politicieni români au fost huiduiți de o parte dintre protestatari, care le-au cerut să plece, acuzându-i că urmăresc doar să câștige  voturi. Cu toate acestea, în stilul caracteristic, cu telefonul în mână prin transmisiune live și contrându-se cu autoritățile statului, cei doi lideri de partid așa își desfășoară campania electorală. Toate sondajele de opinie prezintă cele 2 partide ca fiind principalele beneficiare ale degringoladei din politică și din societate.