Turcia suspendă toate meciurile de fotbal după ce președintele unui club l-a lovit pe arbitru la un meci

You are currently viewing Turcia suspendă toate meciurile de fotbal după ce președintele unui club l-a lovit pe arbitru la un meci

Federația Turcă de Fotbal a suspendat toate meciurile din campionat, după ce un președinte de club a lovit arbitrul cu pumnul în față la sfârșitul unui meci important.

Președintele MKE Ankaragucu, Faruk Koca, l-a atacat pe arbitrul Halil Umut Meler pe teren luni seara, după fluierul final, după un egal 1-1 într-un meci din Super Ligă împotriva lui Caykur Rizespor. În acest meci fotbalistul român Olimpiu Moruțan a fost titular și marcator.

Arbitrul, care a căzut la pământ, a fost bruscat și de alte persoane.

Federația a anunțat că a suspendat toate meciurile din campionat pe termen nelimitat după o ședință de urgență organizată pentru a discuta despre violențe.

În numele fotbalului, acest atac este nefericit și rușinos”, a declarat șeful federației, Mehmet Buyukeksi, după întâlnire. „Noi spunem că este suficient”, a adăugat el, insistând ca toți cei implicați trebuie să fie pedepsiți.

De asemenea, Buyukeksi a pus atacul pe seama unei culturi a disprețului față de arbitri din Turcia. „Toți cei care i-au vizat pe arbitri și i-au încurajat să comită infracțiuni sunt complici la acest atac josnic”, a spus el. „Declarațiile iresponsabile ale președinților, managerilor, antrenorilor și comentatorilor de televiziune care vizează arbitrii au deschis calea acestui atac”.

De asemenea, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat atacul. „Sportul înseamnă pace și frățietate. Sportul este incompatibil cu violența. Nu vom permite niciodată să aibă loc violențe în sporturile turcești”, a scris el pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Faruk Koca, despre care se spune că are probleme cu inima, a fost spitalizat ca măsură de precauție, dar va fi luat în custodie după tratament, a declarat ministrul de Interne Ali Yerlikaya. Alte două persoane care l-au atacat pe Meler pe teren au fost reținute pentru audieri, a adăugat el.

Meler a fost internat cu o ușoară fractură lângă ochi, dar nu este în stare gravă.