Dumitru Coarnă și membrii AUR Călărași au demisionat din partidul AUR

You are currently viewing Dumitru Coarnă și membrii AUR Călărași au demisionat din partidul AUR

Dumitru Coarnă și membrii AUR Călărași au demisionat din partid, a anunțat liderul filialei duminică, printr-o postare pe Facebook. Coarnă acuză conducerea că refuză să înființeze filiale județene, informează G4Media.

Deputatul aduce și acuzații referitoare la nerespectarea prevederilor legii partidelor politice, dar și la nerespectarea statutului AUR de către conducerea centrală. George Simion, liderul partidului extremist AUR, nu a transmis un punct de vedere, la solicitarea G4Media, până la publicarea acestui articol.

Referitor la această situația partidul AUR a emis următorul comunicat:

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) funcționează în baza prevederilor legale și a statutului partidului votat în cadrul Congresului. Acestea trebuie respectate de toți membrii AUR, indiferent de funcția pe care o ocupă.

În cazul județului Călărași și al domnului Dumitru Coarnă, în cadrul forurilor de conducere ale partidului i s-a solicitat acestuia să prezinte în original și scanate adeziunile realizate la filiala AUR Călărași. De asemenea, domnul Dumitru Coarnă a realizat, fără acceptul conducerii partidului sau al departamentului financiar, documente financiare care nu sunt în evidența partidului.

Domnia sa a refuzat să răspundă tuturor solicitărilor venite din partea conducerii centrale a partidului, să transmită adeziunile, dar și să respecte cadrul legal și statutar al partidului cu privire la activitățile financiare, iar pe cale de consecință, în data de 29 ianuarie, i s-a transmis că nu mai are nicio calitate de reprezentare în partidul AUR.

Ca urmare a refuzurilor repetate, domnului Coarnă i s-a transmis în această săptămână și fizic o somație cu privire la aceste aspecte. Domnia sa a refuzat să primească reprezentanții Secretariatului General al AUR, dându-i afară dintr-un sediu paralel pe care îl crease pentru AUR Călărași.

Domnul Coarnă a încercat, pe parcursul activității sale din ultimele luni, să introducă în AUR Călărași toate mecanismele toxice de funcționare pe care a încercat să le aplice și în celelalte formațiuni din care a plecat sau a fost înlăturat. Acesta a refuzat orice promovare a oamenilor pe bază de meritocrație, creând un sistem în care a ținut adeziunile și partea financiară pe persoană fizică. Nu vom tolera niciun fel de abatere de la normele statutare și legale și nu vom îngrădi dreptul nimănui de a promova în cadrul formațiunii.