Marcel Ciolacu, premierul României și potențial candidat la alegerile prezidențiale din partea PSD în 2024. Cum sancționează PSD candidatul care pierde alegerile prezidențiale

You are currently viewing Marcel Ciolacu, premierul României și potențial candidat la alegerile prezidențiale din partea PSD în 2024. Cum sancționează PSD candidatul care pierde alegerile prezidențiale

Toată lumea intuiește faptul că actualul premier Marcel Ciolacu va candida la alegerile prezidențiale din 2024. Până acum toți președinții PSD – cel mai mare partid politic din România – au participat la astfel de alegeri. Cu toate acestea, un singur președinte PSD, Ion Iliescu, a reușit să câștige alegerile prezidențiale.

Cum sancționează PSD candidatul care pierde alegerile prezidențiale

De curând, Marcel Ciolacu a vorbit despre faptul că partidul va desemna toți candidații pentru posturile de demnitari, inclusiv de președinte al României. Practic, o astfel de procedură este pur formală atunci când vorbim despre președintele de partid și candidatura sa la președinția România.

Ceea ce Marcel Ciolacu știe, dar nu spune, este faptul că în PSD eșecul este sancționat drastic: înlăturarea de la conducerea partidului și încheierea carierei politice. Știe că dacă va candida și va pierde, va suporta consecințele.

În cazul în care o altă persoană va fi desemnată pentru alegerile prezidențiale – ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în PSD – și nu reușește să câștige cursa electorală, președintele de partid va trebui să își asume eșecul alături de candidat. Rezultatul este același: înlăturarea de la conducerea partidului și încheierea carierei politice.

Putem concluziona că PSD își dorește victoria și sancționează dur eșecul în alegeri, în special în alegerile prezidențiale. Marcel Ciolacu știe cum a reacționat partidul în cazul lui Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta sau Viorica Dăncilă după pierderea alegerilor prezidențiale.